marți, 21 ianuarie 2014

ANCMRR cere desfiintarea SCMD pentru ca a infiintat filiale in Republica Moldova si pentru ca sprijina Consiliul National al Societatii Civile

COMUNICATUL Nr.37 din 21.01.2014

COMUNICAT NR.37
21.01.2014
În ultimul timp, conducerea S.C.M.D., respectiv col.(r) Dogaru şi câţiva şefi de filiale S.C.M.D. desfăşoară o propagandă furibundă împotriva A.N.C.M.R.R. Motivul este declanşarea acţiunii judiciare pentru ANULAREA HOTĂRÂRII JUDECĂTOREŞTI NR.83/ 18.08,2009, privind acordarea personalităţii juridice Sindicatului cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere. A.N.C.M.R.R. a constat de la început faptul că o astfel de structură nu respectă legea sindicatelor (54/ 2004) şi nici statutul de cadre militare al membrilor acestuia.
Cât timp acţiunile desfăşurate de S.C.M.D. se încadrau în scopurile luptei comune pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari, nu am contestat existenţa unei asemenea structuri. Nu am fost de acord cu manifestările în stradă, uneori chiar în ţinută militară şi cu violenţele de limbaj nedemne pentru nişte cadre militare, precum şi faptul că îşi arogă reprezentativitatea pentru toate cadrele militare în rezervă şi în retragere şi a familiilor acestora.
După rezolvarea acceptabilă, în mare parte, a problemelor legate de pensii, presiunile S.C.M.D. pentru obţinerea unor drepturi care nu pot fi acordate în actuala situaţie au continuat. Uită astfel că guvernul actual a anulat prevederile din OUG nr.1/ 2011 privind restituirea diferenţei dintre pensia din decembrie 2010 şi pensia revizuită potrivit actului normativ menţionat şi a acceptat ca pensiile să fie acordate în cuantumul din decembrie 2010, începând din octombrie 2013, cu fonduri asigurate din bugetele instituţiilor respective. Cea mai mare parte a pensionarilor a înţeles situaţia, nu şi conducerea S.C.M.D., care i-a îndemnat să deschidă acţiuni în instanţă pentru recuperarea unor sume care nu se încadrează în prevederile legislaţiei existente. Uită domnul Dogaru milioanele de lei cheltuite de membrii S.C.M.D. cu procese ce nu puteau fi câştigate, având în vedere deciziile Curţii Constituţionale !!
Toate aceste aspecte nu au fost puse în discuţie de noi. Numai că, la convocarea de la Alba Iulia a S.C.M.D. din noiembrie anul trecut, domnul Dogaru a atacat A.N.C.M.R.R. şi conducerea acesteia cu acuzaţii şi jigniri dure, inacceptabile şi incorecte, fapt pentru care Asociaţia noastră a decis să deschidă o acţiune în instanţă pentru anularea hotărârii de acordare a personalităţii juridice a S.C.M.D.
Aşa cum aţi putut lua la cunoştinţă din comunicatul anterior, noi nu am chemat în instanţă S.C.M.D. ci am cerut instanţei să anuleze hotărârea prin care a acordat personalitate juridică acestuia, întrucât se încalcă prevederile articolelor 1-4 din Legea sindicatelor (Legea nr.54/ 2003), care statuează cine şi cum se poate constitui în organizaţie sindicală, respectiv numai persoanele care au un contract de muncă sau o convenţie de prestări servicii, inclusiv funcţionarii publici. Organizaţia sindicală presupune existenţa unor angajaţi şi a unui angajator. Ceea ce nu este cazul pentru pensionari, având în vedere şi Decizia nr.469/ 2003 a Curţii Constituţionale, anexată, care precizează: „pensionarii nu pot constitui organizaţii sindicale”. Respingând o excepţie de neconstituţionalitate formulată de pe această temă, referitoare la art.2 din Legea nr.54/ 2003. Ori, toţi membrii S.C.M.D. sunt pensionari, situaţie care nu a fost menţionată nici în cererea de obţinere a personalităţii juridice, nici în statutul S.C.M.D.
Dacă am avea în vedere că este vorba de „cadre militare în rezervă”, deci aflate în evidenţa Armatei, pentru mobilizare, nici această categorie nu are dreptul să se constituie în sindicate, potrivit art.4 din Legea nr.54/ 2003.
Mai mult, S.C.M.D. a ieşit din limitele hotărârii de acordare a personalităţii juridice şi a inclus în statutul său prevederile care permit ca membrii săi să provină şi din alte categorii de cadre militare, dar şi să aibă filiale în străinătate, să facă asocieri cu alte structuri nemilitare (vezi – Consiliul Naţional al Societăţii Civile), printre ai căruia lideri se numără şi preşedintele S.C.M.D. Oare ce legătură are C.N.S.C. cu cadrele militare disponibilizate, în afară de setea de afirmare şi de mărire a domnului Dogaru ?!
În ce priveşte filiala din Republica Moldova a S.C.M.D. această acţiune, dacă nu este aprobată de organele competente din ambele ţări, pe cale diplomatică, poate genera neplăceri serioase în relaţiile României cu această ţară.
Reacţia dură, de condamnare, etichetare şi injurioasă a S.C.M.D., mai ales a preşedintelui acestuia, la adresa A.N.C.M.R.R. şi a conducerii acesteia denotă frica teribilă că li se va lua „jucăria”, ştiind că înregistrarea şi dobândirea personalităţii juridice s-a făcut cu nesocotirea flagrantă a legii, fapt pentru care domnul preşedinte Dogaru poate fi tras la răspundere pentru inducerea în eroare a instanţei, dar şi în faţa membrilor sindicatului, atraşi într-o aventură menită să satisfacă ambiţiile unui om, pentru care ei au cheltuit, în instanţe şi cotizaţii, sume apreciabile de bani, fără un rezultate notabile.
Amintim că există o asociaţie legală a cadrelor militare disponibilizate, respectiv Asociaţia cadrelor Militare Disponibilizate din România înfiinţată în anul 2003, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare, afiliată la A.N.C.M.R.R.
Rezultatele acţiunii în instanţă vor fi comunicate tuturor filialelor A.N.C.M.R.R.
DECIZIA CURŢII CONSTITUŢIONALE NR. 469/ 2003
CURTEA
În numele legii
DECIDE:
Respinge excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(1) şi (2)
din Legea sindicatelor nr.54/ 2003, excepţie ridicată de Sindicatul Naţional al Pensionarilor din Educaţie în Dosarul nr.2.936/ 2003 al Tribunalului Bucureşti – Secţia a V-a civilă.
Definitivă şi obligatorie.
Pronunţată în şedinţa publică din data de 4 decembrie 2003.
PREŞEDINTELE CURŢII Magistrat-asistent
CONSTITUŢIONALE,
Mădălina Ştefania Diaconu
Prof.univ.dr.NICOLAE POPA
BIROUL PERMANENT CENTRAL

17 comentarii:

  1. Este incredibil! Cat tupeu pot sa aiba acesti indivizi "cu UNPR-ul in suflet" (va amintiti episodul) si mandri de "inaltul patronaj" al lui Traian Basescu!...
    Acesti obedienti, pe care nu-i doare si nu-i intereseaza necesitatile rezervistului de rand, care l-au facut general pe Ontanu (un alt mafiot) si au facut efectiv trafic cu grade militare, ducand in derizoriu aceasta proprietate a cadrelor militare in rezerva, nu mai au limite!...
    Sper ca organizatiile Judetene ale ANCMRR sa se trezeasca si sa-l dea jos pe acest individ Iliescu, pentru ca duce in derizoriu calitatea de rezervist si compromite imaginea Armatei, in general.
    Col. Manea Ionel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am informaţii că există unele organizaţii locale ale ANCMRR care au reacţionat, dar nu cred că astfel de atitudini se vor generaliza deoarece, vorba unui camarad, "o stea în plus spulberă spiritul de corp"! Deşi e absurd să te dai în judecată pe tine însuţi, cei mai mulţi membri SCMD făcând parte şi din ANCMRR, deoarece nimeni nu-i ia în seamă pe aceştia (halal organizaţie !), să vedem ce va glăsui justiţia pe 13 februarie şi mai departe.

      Ștergere
  2. Acest razboi dintre ANCMR si SCMD,este mai curand un razboi intre un fost propagandist de partid (Dogaru) si o secatura kaghebista (iliescu).Cat timp in fruntea unor astfel de organizatii se vor afla indivizi mizerabili,tradatori,tortionari si alte lichele obediente de acest fel,respectivele organizatii nu sunt in nici un fel reprezentative pentru militari.Pentru ca,a ne asocia numele si profesia cu jigodii de felul lui Iliescu,inseamna a dezonora profund haina militara si calitatea de militari.Indivizi veniti calare pe tancurile rusesti si care ne-au adus "lumina de le rasarit" si odata cu ea si teroarea bolsevica,indivizi de o obedienta scarboasa si scandaloasa,nu pot constitui o "organizatie de utilitate publica",asa cum se declara cei de la ANCMR.Acordarea in mod ilegal si absolut rusinos de grade unor lichele,profitori si obedienti pe baza "recomandarilor" unei astfel de organizatii cum este ANCMR,nu face decat sa ne arate cine sunt acesti "patrioti legionari" din fruntea ANCMR.Daca SCMD trebuie desfiintat fiindca asa vor "sefii" de la ANCMR ,pentru a executa si a indeplini niste ordine politice,atunci ANCMR-ul trebuie declarata ca fiind o organizatie fascist-legionara ,iar sefii ei ,trasi la raspundere pentru activitatea lor ca tradatori si vanzatori de tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Otravurile tale,varsate aici,arata ce educatie ,ce etica,ce moralitate,ce CULTURA ai capatat pana acum ! Chiar daca nu-mi place sa dau replici la ce-i ce posteaza (pentru ca noua ni se ofera ,prin aceste postari,posibilitatea sa ne exprimam despre ce se scrie in articol),nu mai pot suporta "iesirile"acestor indivizi,care nu se angajeaza in nicio actiune civica,dar stau la tv,in calculator,in fata blocului si varsa laturi impotrva tuturor.In frustrarea lor,in lipsa lor educatiei lor urasc pe toata lumea,n-au obligatii pentru urmasi,n-au teluri personale,n-au ceva de facut acasa,dar au o grija :sa moara toate caprele.Din pacate, sunt colegi de-ai nostri care au coborat atitudinea si moralitatea la nivelul masei de "nemultumiti" ,care stau numai cu mana intinsa si injura orice,cu care stau la taclale in fata blocului. Gh. Stanciu Bucuresti

      Ștergere
    2. Ar fi cazul ca sa nu mai stai nici dumneata in fata calculatorului(cel putin!) si sa pui mana pe o carte de gramatica..sa stii ca "otravurile varsate",sunt un raspuns la otravurile si nemernicia unora ca slugile obediente(atentie,nu toata lumea!).Pentru ca intelegerea,bunul-simt,corectitudinea,moralitatea au facut din noi si naivitatea noastra niste victime numai bune de batjocorit si umilit de catre jigodii cum sunt si cei mai sus pomeniti,din cadrul ANCMR.Nu mai merge asa!De aceea o sa vareturnam "laturile si otravurile",inzecit!

      Ștergere
    3. Ma intreb, cine i-a ales pe acesti indivizi in fruntea ANCMR ? Eu credeam ca majoritatea militarilor in rezerva sunt MILITARI adevarati dar, cand vezi pe cine au ales in fruntea acestei organizatii, ma cam indoiesc. Daca au fost manipulati de acesti indivizi, doar pentru ai alege in fruntea lor, au o scuza dar, in aceasta varianta, este necesar "sa-i dea jos", de urgenta, de-acolo de unde "i-au urcat". Sincer sa fiu, vazand cat de slugarnici sunt, ma apuca o scarba fara margini! Din pacate, in randul nostru s-au aciuat, din totdeauana, si asemenea indivizi dar, sa-i alegi in fruntea unor structuri de conducere, este peste puterea mea de intelegere.

      Ștergere
    4. Dogaru nu a fost propagandist de partid - a fost si este un eminent profesor de istorie si un patriot desavarsit. Pentru o idee pe care o considera justa, este in stare sa-si sacrifice proiectele si resursele sale personale, asa cum o face astazi, ocupandu-se de SCMD si CNSC.
      Cati din noi ar avea puterea sa faca acest lucru?
      Numai cei dusi cu capul pot asemana pe Dogaru cu prof Iliescu!

      Ștergere
    5. @ Anonim 21 ianuarie 2014, 22:05

      Corect , aveti dreptate . Cu o observatie : ANCMRR , in ansamblul ei , nu este o organizatie fascist - legionara , sa fim lucizi si realisti . Conducerea ANCMRR -da- e o adunatura de lingai si de slugi penibile ale Puterii (indiferent care e ea ), asta da . Si atat . Aici au o parte de vina insa si membrii simpli , care au ales asemenea specimene fara coloana vertebrala in conducere . Valabil partial si la SCMD - numai ca acolo Dogaru nu a fost ales , s-a ales singur , el fiind " il Fondatore " ( " Fondatorul " ), adica Lider la Maxim si PE VIATA ... :)

      @ Gh. Stanciu , Bucuresti (Anonim 21 ianuarie 2014, 23:08 )

      Dom'ne , detaliati putin afirmatia dvs. : "dar stau la tv,in calculator,in fata blocului si varsa laturi impotriva tuturor " . Cum poate sta cel caruia ii raspundeti si la TV si IN calculator si in fatza blocului , varsand si laturi ? Pe rand sau simultan ?! :)) Explicati-ne si noua, nu ne lasati asa , cu ochii-n soare . Sau in burnita , mai exact , conform sezonului . Ar fi al naibii de ilogic si de incomod sa stai in frig in fata blocului , inghesuit intr-un calculator ( unitate centrala , banuiesc , nu ?! ) , pentru a privi la televizor , varsand in acelasi timp si laturi dintr-un recipient oarecare . Si pentru ce ar proceda asa domnul in cauza ?! Cred ca aveti o imaginatie cam prea debordanta ... :))

      Ștergere
  3. ""Decât să vă certaţi , mai bine vă concentraţi pe redobândirea drepturilor care au fost anulate militarilor .
    Vedeţi că începe o nouă sesiune parlamentară şi numai unii nu pot cumula pensia cu salariul în timp ce alţii "ciugulesc" mai mult de patru venituri de la stat . De asemeni noua "Lege a pensiilor militare" era pe buzele tuturor înainte de alegerile parlamentare iar acum se face toată lumea că nu-şi aminteşte de promisiunile făcute în acest scop . Mai este o lege a salarizării unice care nu produce încă efecte , o alta care aşteaptă să fie adoptată şi al cărei principiu de bază este raportul de maxuim 1:6 intre cel mai mic şi cel mai mare venit de la stat . Avem de lucru pentru întreaga A.N.C.M.R.R. , spor la treabă şi gata cu gâlceava ...""

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exclus . Daca sefii ANCMRR si ai SCMD nu mai au loc unii de altii ... Daca nu mai incap in granitele tarii ... Ce mai conteaza drepturile noastre , stimate domn , in comparatie cu aceasta inclestare intre Titani ?! Pai nu ?! E o vorba din popor : " Cainele , cand nu are ce face , se linge in p...enis " . Sefii ANCMRR si ai SCMD se injura insa pe bloguri . E o diferenta , totusi ... :)) Noi ne facem cruce , privind la tot acest circ . Si mai platim si cotizatii pentru asta ...

      Ștergere
    2. Aveti perfecta dreptate. Militarii nu au stiut decat sa piarda in ultimii ani , de fapt dupa Revolutie. Noua lege a pensiilor militare, in concordanta cu cerintele NATO trebuie sustinuta. Trebuie sustinuta si aplicarea unitara a HGS 1019 la toti rezervistii indiferent de data pensionarii. Iata numai 2 obiective majore la care se adauga si celelalte susmentionate. Conducerile celor 2 organisme sa renunte la limbajul de lemn si la slugarnicie.

      Ștergere
  4. Citit si raspunsul SCMD la acest nou comunicat al ANCMRR (postat pe pagina centrala a SCMD).
    Este un raspuns destul de "delicat" formulat, aproape respectuos!
    Acesti impostori din conducerea centrala a ANCMRR, dupa ce-si devoaleaza adevartele scopuri si caracterul lor infect (practic nu sunt interesati de ideea unirii cu Basarabia, incriminand infiintarea de filiale SCMD, care au acest scop, in Republica Moldova, ca nu-i intereseaza suferintele poporului roman, incriminand activitatea SCMD in folosul CNSC, adica al intregii natiuni, nu merita nici cea mai mica stima si consideratie ca oameni si ca romani.
    Acesti fel de oameni au atras si atrag inca neincrederea si chiar ura populatiei impotriva Armatei Romane.
    Acesti oameni trebuie indepartati, urgent, din structurile de conducere ale ANCMRR daca dorim ca noi, rezervistii, sa putem sa mergem, din nou, cu fruntea sus si sa nu ne mai rusinam de faptul ca am fost si suntem militari.
    Col. (retr) Balint Mihai

    RăspundețiȘtergere
  5. eu sunt mic, dar generalii patronati de acest comunist iliescu, sunt prosti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur sunt ca el! Iar "stelele lor de tinichea",fac tot atat cat scuipatii si otrava care le macina sufletele ticaloase.

      Ștergere
  6. eu cand am infiintat filiala SCMD, eram angajat la o institutie publica, nu eram doar pensionar; iliescu si cu basinosii lui, mai sunt reprezentativi pentru militariirezervisti, profesionisti cu state in NATO, iar ei cu state doar la PCR ? Au auzit ei de briefinguri ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur,asa cum "duios"ii numesti tu pe "iliescu si basinosii lui " din ANCMR,nu au auzit de "briefinguri",dar au auzit fe "friptinguri " si "spritinguri".Ca deh,doar le fac pe bani fraierilor care platesc cotizatiile la ANCMR!

      Ștergere
  7. Pana la deschiderea procesului pentru recuperarea sumelor de bani abuziv retinute de poftele GODACULUI DE LA CLUJ, a fost liniste.
    Apoi au inceput sa apara acuze nefondate despre niste ATACURI DIN PARTEA SCMD ASUPRA ANCMRR. Aceste inchipuite (inventate) atacuri stau la baza cererii in justitie de desfiintare a SCMD. Mai in clar, procesul deschis de SCMD de recuperare a banilor, ramane fara... parinte, fara cel ce a initiat actiunea, nu-iiiiii, a pierit, a disparut, a decedat.
    Stie Oprea ce face! S-a intalnit, la drum de seara, cu Gl. Iliescu si i-a transmis "infiatului" (doar este de la partidul... de suflet) ce are de facut. Adica sa faca ceva ca sa nu cumva sa se intample ceva, ca a inceput sa miroase a victorie a SCMD, adica sa dea niste bani care nu sunt ai lor. Si s-a conformat, adica vor sa ne rada.
    S-ar putea sa reuseasca... poate nu dar, ce este mai grav, printre membrii SCMD, care sunt si membri ai ANCMRR, este foarte puternica ideea ca "SCMD NU A FACUT NIMIC PENTRU NOI". Acesti oameni, desi puternic loviti de PUTEREA PORTOCALIE, desi au fost in procese, desi cunosc, au trait, au participat la actiunile SCMD, sustin ca SCMD nu a facut nimic pentru ei.
    Apoi, daca ai plecat de acasa "descult si in pielea goala" si ti-ai dat seama de asta in mijlocul orasului, de ce arunci vina pe altul? Care altul? Acel altul... esti tu!

    RăspundețiȘtergere